Wasdroger reparatie Den Haag

Wasdroger reparatie Den Haag

Wasdroger reparatie Den Haag over de vraag: Mijn kleren zijn nat en mijn droger wordt niet warm?

Er zijn verschillende redenen waarom de droger wel opwarmt maar het wasgoed nog niet droogt, en het kan enkele uren duren voordat het definitief is gedroogd. Als je alles hebt gecontroleerd en de je kleding wordt nog niet droog, dan kan het iets ernstigers zijn.

Als je de droger twee keer moet laten draaien om je kleding te drogen, heb je mogelijk een geknikte ventilatieslang achter de droger.

wasdroger reparatie den haag

Verwijder de ventilatieslang van de achterkant van de droger en schud deze. Om de verwarming weer aan te zetten, moet je de zekering vervangen die zich naast de uitlaatventilator van de droger bevindt. Als het verwarmingselement niet goed werkt, zal de droger blijven draaien en de cyclus beëindigen, maar de droger is niet heet genoeg om de was te drogen.

Als de droger geen kleding droogt maar oververhit raakt, is dit waarschijnlijk te wijten aan een of meer van de redenen die in dit artikel worden beschreven. Om te begrijpen wat het probleem kan veroorzaken, moeten we eerst begrijpen hoe een was-droogcombinatie kleding droogt.

Een van de meest frustrerende dingen voor een huiseigenaar is wanneer je natte kleding rechtstreeks uit de wasmachine in de droger laadt en aanzet. Dat wil zeggen, als u de verkeerde instellingen van uw wasmachine gebruikt of als uw wasmachine gewoon kapot is, kan deze uw kleding meer nat maken dan de droger volledig kan drogen. Als uw droger erg heet aanvoelt, maar u hem heel lang moet laten draaien om ervoor te zorgen dat uw kleding droog is, kan een verstopte ventilatieopening de boosdoener zijn.

Verstopte drogeropeningen beperken ook de luchtstroom in de droger en verlengen de droogtijd, om nog maar te zwijgen van gevaarlijke drogerbranden. Een verstopte of vuile drogeropening kan voorkomen dat uw kleding droogt, en de droger gaat onaangenaam ruiken, waardoor u en uw gezin ernstig gevaar lopen. Verstopte ventilatieopeningen houden overtollige warme lucht vast in de droogtrommel, maar een gebrek aan luchtstroom kan voorkomen dat kleding uitdroogt.

Omdat het slot warme, vochtige lucht uit de droogtrommel blokkeert, kan dit ertoe leiden dat de droger oververhit raakt. Door dingen als handdoeken en lakens op elkaar te stapelen, kan de droger tot een lagere temperatuur opwarmen en soms zelfs stoppen met de gedachte dat de kleding droog is. De volgende stap is om de instellingen van de droger te controleren. Als ze niet juist zijn, kan dit ertoe leiden dat de droger wel opwarmt maar de kleding niet droogt.

Als u een probleem heeft dat uw kleding niet helemaal droog is nadat de droogcyclus is voltooid. Soms droogt je kleding niet omdat je het verkeerde programma hebt gekozen of omdat je niet genoeg warmte hebt om te werken. Als u de verkeerde cyclus kiest, kan de droger overbelast of oververhit raken en uiteindelijk het verwarmingselement, de zekeringen, de thermostaat en de sensoren beschadigen.

Bel voor een afspraak met de wasdroger reparatie specialist in de regio.